Trouwringen aanbevolen winkeliers

Voor de betekenis van de trouwringen moeten we ver terug in de geschiedenis. De geschiedenis van de trouwring is enigszins mysterieus en vond zijn oorsprong aan de oevers van de Nijl in het oude Egypte. Daar geloofde men stellig dat er vanaf de derde vinger van de linkerhand een ader rechtstreeks naar het hart liep. Zij noemden deze ader "Vena Amoris", ofwel De Liefdesader. Heb je zelf geen voorkeur om de trouwring straks aan de linkerhand of rechterhand te dragen, dan is dit toch een leuke reden om de ring links te dragen. Je kunt ook kiezen voor links of rechts dragen vanuit de gedachte van jouw geloof. Daarover verder in dit artikel meer.
Ook de betekenis van de trouwringen zoals wij die in onze huidige tijd kennen komt uit de tijd van de Romeinen. Zij zagen, en wij zien, de ronding van de trouwring als een eeuwige cirkel, het symbool van de eeuwigheid. Net als de tijd kennen de trouwringen geen begin of eind. Je komt steeds terug bij hetzelfde, net als het leven. De trouwring symboliseert daarmee de eeuwigdurende verbondenheid van man en vrouw. In leven en dood en in voor en tegenspoed.

Trouwring kopen

Misschien ligt er bij u thuis ook wel die kostbare herinnering, of een vergeten sieraad in dat ene laatje. Bijvoorbeeld de ring van één van uw ouders, of een broche van overgrootouders. Jammer toch? Doe er wat mee!
Oude of beschadigde sieraden verdienen een nieuw leven, want goud is kostbaar. Wat dacht u van een nieuw sieraad van eigen goud, of het restylen van een gedateerd sieraad? U betaald geen materiaal, maar alleen de arbeid. Dat scheelt u enorm in de kosten.  U draagt weer een nieuw sieraad en het is nog duurzaam ook. Met oud goud zijn er heel veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een fantasiering van twee oude trouwringen. Of het vermaken of restylen van een broche. Ook vermaken wij veel sieraden en houden daarbij de incriptie (gravure) intact.


U kunt dus van oud goud een geheel nieuw sieraad laten maken waarbij uzelf kunt bepalen hoe het eruit moet zien. En dat met behoud van de emotionele waarde. Wij helpen u er graag bij. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden met uw goud.

Trouwringen webshop

Trouwringen kopen? In onze webshop vindt u een omvangrijke keuze aan unieke trouwringen. Bestel online uw trouwring en wij zorgen ervoor dat u deze tijdig ontvangt. Niets kan een mooie bruiloft in weg staan. Bij de aankoop van uw trouwring profiteert u van onze professionele service. Uiteraard kunnen we u adviseren in de keuze voor uw ring. Onze moderne gouden ringen worden bij Menua Jewelry ontworpen aan de hand van de hedendaagse smaak, look en feel. Het is ook zeer belangrijk dat onze klanten zich uniek voelen met onze aanbod!

Alles over trouwringen

Trouwringen: ze zijn er in meerdere soorten en maten. Natuurlijk kun je op goed geluk alle juweliers in de omgeving afstruinen op zoek naar een trouwring, maar het is handiger als je alvast weet wat je wilt. En met 'je' bedoelen we jullie, want je aanstaande moet zijn ring natuurlijk ook willen dragen! Welke keuzes heb je qua materiaal, vorm, steen, gravure en meer? Wij introduceren jou in de wondere wereld van de trouwringen uitzoeken. Veel trouwringen zijn gemaakt van edelmetaal, en niet zonder reden: edelmetaal blijft er mooi uitzien en roest niet. Best belangrijk, aangezien je hopelijk heel je leven met een trouwring moet doen! Naast edelmetaal worden tegenwoordig ook niet edele metalen als bijvoorbeeld staal gebruikt. De keuze van het metaal is een belangrijke eerste keuze, want het metaal bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van jullie trouwring!

Verlovingsring vs trouwring: wat zijn de verschillen

In veel gevallen worden de verlovingsring en trouwring nog steeds door elkaar gehaald. En dat terwijl beide ringen toch écht een hele andere betekenis hebben. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen een verlovingsring en een trouwring? 

Verlovingsring vs trouwring: de verschillen

Oké, we weten dat een verlovingsring wordt gebruikt om je te verloven, en een trouwring om elkaar eeuwige trouw mee te beloven, maar wist je ook dat er een bepaalde etiquette achter beide ringen schuilgaat? En waar typeren de verlovingsring en trouwring zich nu eigenlijk door? Wij gingen eens op onderzoek voor je uit.

Een verlovingsring wordt in de regel eigenlijk alleen door de vrouw gedragen, dit omdat het in de meeste gevallen de man is die zijn liefje ten huwelijk vraagt. Dat is dan ook het moment dat je je verlovingsring fulltime gaat dragen: wanneer je aanstaande ‘m aan je vinger schuift en je laat zien dat je ‘van de markt’ bent. Ook zijn er ook verlovingsringen voor mannen te vinden, maar dat aanbod is dus ook wat kleiner. De engagement ring kenmerkt zich qua look meestal door een (groot) briljant, ook wel bekend als een diamanten solitaire verlovingsring, zodat de ring als een échte blikvanger optreedt. Dat is dan ook gelijk het grootste verschil tussen de twee soorten ringen. Momenteel super trending: een verlovingsring met een gekleurde diamant of edelsteen.

De trouwring

De trouwringen worden uitgewisseld tijdens de huwelijksceremonie, op het moment dat het bruidspaar de eeuwige trouw aan elkaar belooft. Bij trouwringen gaat het dus áltijd om twee exemplaren: één voor de man en één voor de vrouw. Hoewel de trouwring zich vaak typeert door een glad uiterlijk; een ring zonder details of steentjes, zien we ook steeds vaker trouwringen die juist wél bezaaid zijn met diamantjes. Trouwringen van koppels mogen daarbij met elkaar matchen, maar ook juist net een slag anders van elkaar zijn om zo de identiteit van de bruid en bruidegom binnen de relatie te benadrukken. Als jullie dan eenmaal getrouwd zijn en je dus je trouwring gaat dragen betekent dat trouwens niet dat je afscheid van je verlovingsring hoeft te nemen. Zorg alleen wel dat je de ringen -tenzij je verlovingsring en trouwring als onderdeel van elkaar zijn gekocht- allebei aan een andere hand draagt.