Gouden ringen kopen

Als je graag een gouden ring of sieraad wilt kopen, voor jezelf of voor een ander, dan is dat een best een investering. Op deze pagina geven we je tips over het kopen en onderhouden van gouden sieraden. Zo weet je zeker dat je nog lang kunt genieten van jouw gouden ring of sieraad!

Als je goud wil kopen kom je de term karaat vaak tegen. De term karaat geeft aan hoeveel fijngoud is verwerkt in gouden voorwerpen. Al het goud dat in Nederland wordt verkocht is minimaal 14 karaat. Een lager karaat goud mag niet verkocht worden onder de naam goud. Puur goud is 24 karaat goud. Van puur goud kunnen geen gouden sieraden worden gemaakt, omdat het materiaal te zwak is. Om die reden worden sieraden gemaakt van een lager karaat goud. Het goud wordt gemengd met andere materialen om het sterker te maken. Een voordelige optie om gouden sieraden te kunnen dragen is door te kiezen voor vergulde sieraden.

Een verguld sieraad bestaat hoofdzakelijk uit een ander metaal dan goud, bijvoorbeeld koper, messing, staal of zilver, en heeft alleen een dunne gouden laag aan de buitenkant. Het nadeel van een verguld sieraad is dat deze in de loop der tijd (afhankelijk van de dikte van de gouden laag) minder mooi wordt, omdat de onderlaag van het sieraad de eigenschappen van het goud beïnvloedt. Dit kan ertoe leiden dat het goud op de langere termijn permanent dof wordt of eraf slijt. Wil je wel de uitstraling van goud maar niet de investering? Ga dan voor goudkleurige sieraden. Deze bevatten geen echt goud, maar hebben wel die uitstraling

Gouden ringen

Mooie sieraden wordt altijd gewaardeerd. Gouden ringen zijn een van de belangrijkste sieraden die door de mensen persoonlijk begeerd worden. Als u op zoek bent naar een kostbare gouden ring voor uzelf of om cadeau te doen aan iemand, neem dan een kijkje in het assortiment gouden ringen die Menua Jewelry te bieden heeft.

Tegenwoordig hoeft men niet meer het huis uit om een gouden ring of andere sieraden te kopen. Zowel mannen als vrouwen kunnen dit gemakkelijk online doen. Hier kan je mooie gouden ringen online kopen.

Gouden ringen

Sieraden kopen kan een vermoeiende taak zijn. Een ring moet je niet haastig kopen, haastige spoed is ook hier zelden goed!  Gezien het gejaagd leven dat we leiden wordt aan het kopen van gouden ringen of andere sieraden niet de nodige tijd en de aandacht die het verdient . Bij Menua Jewelry kunnen klanten hun eigen unieke trouwringen en verlovingsringen laten ontwerpen en printen en vervolgens gieten in gouden ring, witgoud ring of ander edelmetaal.

In onze webshop vindt u een omvangrijke keuze aan unieke trouwringen. Bestel online uw trouwring en wij zorgen ervoor dat u deze tijdig ontvangt. Niets kan een mooie bruiloft in weg staan. Bij de aankoop van uw trouwring profiteert u van onze professionele service. Uiteraard kunnen we u adviseren in de keuze voor uw ring.

Unieke gouden ring van meer dan 5.000 euro gestolen

Een unieke gouden ring ter waarde van 5.325 euro is gisterenmorgen gestolen uit de E Juweelier in de Kortrijksepoortstraat in Gent. Juwelierster Elise Geers zit in zak en as: “De verzekering betaalt niet terug, omdat er geen geweld gebruikt is”, zegt ze. E Juweelier bestaat uit een winkel waar hedendaagse en originele juwelen verkocht worden en een atelier waar Geers zelf juwelen ontwerpt. “Twee dames kwamen binnen in de winkel en zeiden dat ze geïnteresseerd waren in zilveren oorringen”, vertelt Geers. “Ze waren niet het soort mensen die hier normaal binnen komen. Ik had er meteen een vreemd gevoel bij, dus ik hield hen in de gaten. Ze kozen een paar oorringen en wilden betalen, maar hadden niet genoeg op hun bankrekening staan, dus ze zouden eens terugkeren. Toen ze weer weggingen, merkte ik dat de gouden ring, een uniek stuk van de artiest Rike Bartels verdwenen was.”

Fairtrade trouwen met 18K fairtrade gouden ringen

Sarah en Floris zijn vandaag getrouwd! VA-TOUT zorgde voor ontwerp en creatie van de trouwringen in 18K fairtrade goud.

Ook bij Zalando kan je gouden ringen kopen

Ringen van goud zijn een klassieke optie voor een trouwfeest omdat ze de traditie en klasse van het moment in de verf zetten. Bovendien zijn er veel verschillende afwerkingen mogelijk: in het geel, wit of rosé. En nog veel meer.

• Geelgouden ringen: De natuurlijke kleur van goud.
• Roodgouden ringen: Door meer koper toe te voegen
• Witgouden ringen: Met palladium en een laag van rhodium
• Bicolor ringen: Een combinatie van twee verschillende kleuren
• Tricolor ringen: Een combinatie van drie verschillende kleuren
• Glanzend of matgoud: Door een speciale behandeling kan het mat gemaakt worden

Om van goud ringen te maken moet het harder gemaakt worden. Dat kan door andere materialen zoals zilver en koper toe te voegen. De verhouding tussen goud en de andere materialen heet legering.